Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μάχη στη βιομηχανία fast fashion: Η H&M μηνύει τη Shein για κλοπή των σχεδίων της

Πηγή: AP

Μήνυση για κλοπή των σχεδίων της υπέβαλλε στην κινέζικη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων Shein η Η&Μ (Hennes & Mauritz AB).

Οι δύο εταιρείες fast fashion είναι σε δικαστική διαμάχη από το 2021. Τώρα όμως, η H&M προσέφυγε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων της στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Blommberg, η Zoetop Business Co., η οντότητα που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και στην οποία ανήκε προηγουμένως η Shein, συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων, όπως και η Shein Group Ltd.

Η H&M με έδρα τη Στοκχόλμη ζήτησε απροσδιόριστη αποζημίωση και ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η Shein να παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά της σήματα.

Στα δικαστικά έγγραφα, περιλαμβάνονται φωτογραφίες δεκάδων ενδυμάτων, από μαγιό έως πουλόβερ, που η H&M είπε ότι αποδεικνύουν πως η Shein έκλεψε τα σχέδιά της. Μάλιστα  μετά την ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ στις 21 Ιουνίου, οι φωτογραφίες δόθηκαν στην δημοσιότητα. Η επόμενη ακρόαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου.

Η σουηδική εταιρεία είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες στον κόσμο και εδώ και χρόνια ανταγωνίζεται με την ισπανική Inditex – τον ​​ιδιοκτήτη της Zara – για την πρώτη θέση.

Σημειώνεται ότι και τρεις ανεξάρτητοι σχεδιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέθεσαν αγωγές εναντίον της Shein αυτόν τον μήνα, υποστηρίζοντας ότι «έχει πλουτίσει διαπράττοντας μεμονωμένες παραβάσεις... ως μέρος ενός μακροχρόνιου και συνεχούς σχεδίου εκβιασμού».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ