Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Η κεντρική τράπεζα αύξησε το επιτόκιο στο 4% κι έπεται συνέχεια

Πηγή: AP

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης (bps) στο 4% σήμερα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, και δήλωσε ότι πιθανότατα θα το αυξήσει ξανά τον Σεπτέμβριο.

Και οι 31 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 25 μονάδων βάσης και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέβλεψε ότι το επιτόκιο θα φτάσει στο  4,25% μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου 2023.

«Η μελλοντική πορεία των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις. Εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται επί του παρόντος, το επιτόκιο θα αυξηθεί περαιτέρω τον Σεπτέμβριο», δήλωσε η διοικητής της Norges Bank Ida Wolden Bache.

Ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός της Νορβηγίας, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το ενεργειακό κόστος, διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιούλιο, από το ρεκόρ 7% τον Ιούνιο, και παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της τράπεζα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ