Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

LNG: Στην Ευρώπη τα περισσότερα αμερικανικά φορτία τον Αύγουστο

Πηγή: AP


 

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκαν τον Αύγουστο πάνω από τα μισά φορτία αμερικανικού LNG, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG Eikon.

Από τα αμερικανικά λιμάνια έφυγαν συνολικά 102 φορτία LNG, που μετέφεραν 7,32 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ελαφρά λιγότερους από τους 7,51 εκατ. τόνους που είχαν εξαχθεί τον Ιούλιο.

Στην Ευρώπη κατευθύνθηκε το 52% των φορτίων αυτών, ενώ στην Ασία το 30% και στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική το 7%.

Μείωση εξαγωγών LNG λόγω καύσωνα

Η μικρή μείωση των εξαγωγών LNG από τις ΗΠΑ αποδίδεται στη μείωση της παραγωγής κάποιων εργοστασίων λόγω εργασιών συντήρησης και στο κύμα καύσωνα στην Αμερική που αύξησε τη ζήτηση φυσικού αερίου για την παραγωγή ρεύματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη για εξαγωγές παραγωγή.  

Οι πάνω από τα κανονικά επίπεδα θερμοκρασίας και η ξηρασία στις Νοτιοδυτικές Πολιτείες τον Αύγουστο προκάλεσαν ζήτηση ρεκόρ για ηλεκτρική ενέργεια και ανάγκασε τους παρόχους να ζητήσουν από τους χρήστες την εθελοντική μείωση της κατανάλωσης. Τα έργα συντήρησης περιόρισαν την παραγωγή σε δύο μονάδες της Cheniere Energy.

Η παροχή φυσικού αερίου στις επτά μεγαλύτερες μονάδες εξαγωγών LNG στις ΗΠΑ μειώθηκε στα 12,3 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα κατά μέσο όρο τον Αύγουστο από 12,7 δις. τον Ιούλιο και το επίπεδο – ρεκόρ των 14 δις. τον Απρίλιο. Ωστόσο, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε οριακά στα 102,2 δις. κυβικά μέτρα την ημέρα από 102,1 δις. τον Ιούλιο.

Αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

Καθώς πολλά πλοία LNG απέφυγαν τον Παναμά, οι περισσότεροι μεταφορείς αμερικανικού LNG στην Ασία προτίμησαν τη διώρυγα του Σουέζ ή επέλεξαν ένα μεγαλύτερο δρομολόγιο, κάνοντας τον γύρο της Νότιας Αφρικής.

Η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου 2% την Παρασκευή λόγω των προβλέψεων ότι ο ζεστός καιρός στις νότιες Πολιτείες θα συνεχισθεί τουλάχιστον έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ