Νέα

Ζέβινγκ: Η Γερμανία θα γίνει ο ασθενής της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα άμεσα

Πηγή: AP

Η Γερμανία θα γίνει ο ασθενής της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσει άμεσα τα διαρθρωτικά προβλήματά της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Ζέβινγκ.

«Δεν είμαστε ο ασθενής της Ευρώπης, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν διαρθρωτικές αδυναμίες που συγκρατούν την οικονομία, την εμποδίζουν να ξεδιπλώσει το μεγάλο δυναμικό της», είπε ο τραπεζίτης σε ομιλία σε τραπεζικό συνέδριο που διοργάνωσε η Handelsblatt. «Θα γίνουμε ο ασθενής της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα διαρθρωτικά ζητήματα τώρα», πρόσθεσε.

Υστερούν οι τράπεζες

Το πιο σημαντικό έργο, είπε, το έχουν οι τράπεζες, ο ρόλος των οποίων αλλάζει στο τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον. «Δεν πρέπει να γελιόμαστε: εξακολουθούμε να υστερούμε σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές μας, ακόμη και αν η ειδική οικονομική συγκυρία σήμερα λόγω των επιτοκίων συγκαλύπτει κάπως αυτό», σημείωσε.

Ο Ζέβινγκ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που συμβάλλουν στην εικόνα της Γερμανίας ως «ασθενούς», όπως το υψηλό και απρόβλεπτο ενεργειακό κόστος, τις χαμηλές συνδέσεις του internet, τα παλαιά σιδηροδρομικά δίκτυα, τις καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση, την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζόμενων, την υπερβολική γραφειοκρατία και τις μακρές διαδικασίες εγκρίσεων.

Που οφείλονται τα προβλήματα της γερμανικής οικονομίας

Πολλοί από τους παράγοντες που δυσκολεύουν τη γερμανική οικονομία θεωρούνται παγκόσμιοι μετωπικοί άνεμοι, δήλωσε ο Πέτερ Οπενχάιμερ, επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs στο CNBC.

«Η δύσκολη θέση που αντιμετωπίζει η οικονομία σήμερα οφείλεται σε μία σειρά παράγοντες», είπε, με τα προβλήματα στον μεταποιητικό τομέα, την απογοητευτική ώθηση από την επανεκκίνηση της Κίνας και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος να συμβάλλουν στην ύφεση της γερμανικής οικονομίας.

Η γερμανική οικονομία εισήλθε σε τεχνική ύφεση στο α’ τρίμηνο φέτος καθώς η αύξηση του ΑΕΠ αναθεωρήθηκαν πτωτικά στο -0,3%

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ