Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Η Τράπεζα της Αγγλίας αφήνει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο

Πηγή: AP

Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν προχώρησε σήμερα σε νέα αύξηση επιτοκίων καθώς η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε αλλά δήλωσε ότι δεν θεωρεί δεδομένη την πρόσφατη υποχώρηση του πληθωρισμού.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισε, με ψήφους 5 προς 4, να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 5,25%. Ήταν η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021 που η κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης: Fed: Αφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο - Πιθανή μία ακόμη αύξηση έως τέλος του έτους

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για κάποιο αντίκτυπο της πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στην αγορά εργασίας και στη δυναμική της πραγματικής οικονομίας γενικότερα», ανέφερε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε μόλις 0,1%, συγκριτικά με την πρόβλεψη του Αυγούστου για 0,4% και επεσήμανε τις σαφείς ενδείξεις αδυναμίας στην αγορά ακινήτων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ