Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Goldman Sachs: Mειωμένα κατά 33% τα κέρδη εξαιτίας GreenSky fintech και ακινήτων

Τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Goldman Sachs ( GS ) μειώθηκαν καθώς ο κολοσσός της Wall Street συνέχισε την δαπανηρή υποχώρηση του από τις καταναλωτικές τραπεζικές συναλλαγές και προσπάθησε να ανακάμψει από την παρατεταμένη ύφεση στις συναλλαγές.

Τα καθαρά κέρδη του γίγαντα της Wall Street μειώθηκαν κατά 33% στα 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,47 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό ήταν χαμηλότερο από 3,07 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 8,25 δολάρια ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 0,4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Η απόδοσή της κατά τη διάρκεια του τριμήνου υστερούσε σε άλλες μεγάλες τράπεζες JPMorgan ( JPM ), Bank of America ( BAC ), Citigroup ( C ) και Wells Fargo ( WFC ), οι οποίες ανέφεραν αύξηση κερδών από έτος σε έτος.

Η θετική εικόνα

Υπήρχαν όμως κάποια θετικά. Τα κέρδη της Goldman αυξήθηκαν κατά 69% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, μια περίοδο κατά την οποία η Goldman παρουσίασε τα χαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη από τις αρχές του 2020.

Οι προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής της ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 9% από το δεύτερο τρίμηνο και κατά 1% από πέρυσι .

Η Goldman βοήθησε μια σειρά από εξέχουσες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Arm και Instacart, να εισαχθούν στο χρηματιστήριο το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν επίσης κατά 25% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αν και μειώθηκαν κατά 6% από πέρυσι. Οι συναλλαγές μετοχών παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο και αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος David Solomon έχει μετατοπίσει την εστίαση της εταιρείας πίσω στα παραδοσιακά δυνατά της σημεία - την επενδυτική τραπεζική και τις συναλλαγές, και στοχεύει να αναπτυχθεί στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας.

«Περιμένω επίσης μια συνεχή ανάκαμψη τόσο στις κεφαλαιαγορές όσο και στη στρατηγική δραστηριότητα, εάν οι συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman, David Solomon. «Ως ο ηγέτης στις συμβουλευτικές υπηρεσίες συγχωνεύσεων και εξαγορών και στην αναδοχή μετοχών, η αναζωπύρωση της δραστηριότητας θα είναι αναμφίβολα ο ουράνιος άνεμος για την Goldman Sachs».

Η μετοχή της Goldman σημείωσε ελαφρά άνοδο στις συναλλαγές πριν από την αγορά.

Ο Solomon δέχεται πιέσεις να βελτιώσει τα αποτελέσματα της Goldman αφού παλεύει με τα πάντα, από περικοπές θέσεων εργασίας και παγκόσμια ύφεση της επενδυτικής τραπεζικής μέχρι αναφορές για αναταραχή των εταίρων. Προσπαθεί να εστιάσει την εταιρεία γύρω από τα παραδοσιακά βασικά πλεονεκτήματα της διαχείρισης πλούτου, των συναλλαγών και της επενδυτικής τραπεζικής.

«Το ξεφόρτωμα της GreenSky και των ακινήτων»

Η Goldman πουλά την GreenSky λιγότερο από δύο χρόνια μετά την αγορά της το 2022 για 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρείχε στην Goldman μια πλατφόρμα fintech για δανεισμό οικιακής βελτίωσης, αλλά η εταιρεία προσπάθησε να την πουλήσει καθώς αποφάσισε να απομακρυνθεί από την ώθηση στην καταναλωτική τραπεζική.

Η GreenSky, η οποία διευκολύνει τα δάνεια βελτίωσης κατοικίας για τους καταναλωτές, πουλήθηκε σε κοινοπραξία επενδυτικών εταιρειών υπό την ηγεσία της Sixth Street Partners.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα ήταν άλλη μια επιβάρυνση στα κέρδη καθώς η τράπεζα κατέγραψε χρέωση απομείωσης ύψους 358 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό επιβάρυνε τα έσοδα από τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας, τα οποία υποχώρησαν κατά 20% στα 3,23 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στην εκτέλεση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και είμαστε βέβαιοι ότι το έργο που κάνουμε τώρα μας παρέχει μια πολύ ισχυρότερη πλατφόρμα για το 2024», δήλωσε ο Solomon.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ