Νέα
  • ΓΔ: 1458.94 +0.76%
  • Τζίρος: 80,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Βουτιά 80% στα κέρδη της HSBC - Αλλά προχωρά σε επαναγορά μετοχών 2 δισ.

HSBC / Πηγή: AP
HSBC / Πηγή: AP

Βουτιά κατά 80% έκαναν τα κέρδη της HSBC Holdings Plc το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ανακοινωσή της, μετά την ανάληψη απροσδόκητων επιβαρύνσεων από συμμετοχές σε κινεζική τράπεζα και από την πώληση δραστηριοτήτων λιανικής στη Γαλλία. Παρόλα αυτά η HSBC δήλωσε ότι προχωρά σε επαναγορά τίτλων 2 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε 1 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2023 από 5,05 δισ. δολάρια την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Λονδίνο. Ο όμιλος επιβαρύνθηκε 3 δισ. δολάρια από τη συμμετοχή του στην Bank of Communications Co. και 2 δισ. δολάρια για την πώληση στη Γαλλία.

CEO: Το περιβάλλον παραμένει δύσκολο και αβέβαιο

«Αυτό δεν έχει καμία σημασία στην κεφαλαιακή μας θέση, δεν απαγορεύει τη διανομή. Είναι ένα τεχνικό λογιστικό ζήτημα. Θέλω επίσης να επαναλάβω ότι έχουμε ισχυρή εμπιστοσύνη στην οικονομία της Κίνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn στο Bloomberg.

Αν και η  αύξηση των επιτοκίων παγκοσμίως ανέβασε τα κέρδη της HSBC για ολόκληρο το έτος σε επίπεδα ρεκόρ, η τράπεζα αντιμετώπισε προβλήματα τον περασμένο χρόνο στην Κίνα, μια από τις βασικές αγορές της. Η συνεχιζόμενη κατάρρευση της αγοράς ακινήτων όχι μόνο έχει πλήξει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά έχει αναγκάσει την HSBC να κρατήσει κεφάλαια για την κάλυψη πιθανών ζημιών, συμπεριλαμβανομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο.

Πάντως, η HSBC ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ενδιάμεσο μέρισμα τέταρτου τριμήνου 31 σεντς ανά μετοχή. Ο Quinn προειδοποίησε ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει «δύσκολο» και οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες εν μέσω της γεωπολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν έως και 3,8% καθώς ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ