Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

CEO Allianz: Χρυσή ευκαιρία τα... προβληματικά ακίνητα - «Μην πουλάτε, αγοράστε»

Πηγή: AP

Σήμα προς τους επενδυτές να «ρίξουν χρήμα» στο real estate έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz SE, Oliver Baete, τονίζοντας ότι «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για απόκτηση ακινήτων σε τιμή ευκαιρίας, καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πουλήσουν».

«Κοιτάξτε την πτώση κάποιων μεγιστάνων της αγοράς ακινήτων - πρέπει τώρα να πουλήσουν προνομιακά περιουσιακά στοιχεία, με τεράστιες εκπτώσεις», δήλωσε ο Baete. «Αυτή είναι η στιγμή για να αγοράσετε και όχι για να πουλήσετε».

Διαβάστε επίσης: Bloomberg: Η ΕΚΤ προειδοποιεί τις τράπεζες για την έκθεσή τους σε εμπορικά ακίνητα

Τα σχόλια του Baete έρχονται εν μέσω αναταραχής στην αγορά real estate, ιδίως όσον αφορά τα εμπορικά ακίνητα, όπως κτίρια γραφείων και καταστήματα, καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων ανέβασαν κατά πολύ το κόστος δανεισμού των ιδιοκτητών και παράλληλα σημειώθηκε πτώση των αποτιμήσεων. Η επακόλουθη πιστωτική κρίση έχει αναγκάσει ιδιοκτήτες ακινήτων να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. 

Για παράδειγμα, ο όμιλος εταιρειών Signa, που ιδρύθηκε από τον Αυστριακό μεγιστάνα των ακινήτων Ρενέ Μπένκο και τελικά οδηγήθηκε σε πτώχευση. Κάποια από τα πιο αξιοσημείωτα περιουσιακά στοιχεία της Signa έχουν βγει στην αγορά, καθώς οι διαχειριστές αφερεγγυότητας τρέχουν για να εξοφλήσουν τους πιστωτές. 

«Αν είστε επενδυτής και πρέπει να πουλήσετε αυτή τη στιγμή, έχετε πρόβλημα», δήλωσε ο Baete, προσθέτοντας ότι η Allianz είναι ένας πιθανός αγοραστής. «Παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τον τομέα μακροπρόθεσμα», δήλωσε.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων στη Γερμανία. Το σχετικό χαρτοφυλάκιο ανερχόταν σε 58 δισ. ευρώ (63 δισ. δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Το μισό χαρτοφυλάκιο αφορά γραφεία και το 12% βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ