Νέα
  • ΓΔ: 1458.88 +0.76%
  • Τζίρος: 75,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Gemini: Θα επιστρέψει στους πελάτες του 1,1 δισ. δολάρια

Το Gemini, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ιδρύθηκε από τoυς δίδυμους αδελφούς Winkelvoss, συμφώνησε να επιστρέψει τουλάχιστον 1,1 δισ. δολάρια στους πελάτες που επένδυσαν στη ναυαρχίδα του και δεν μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους κατά το κραχ των crypto του 2022.

Η εταιρεία κατέληξε σε διακανονισμό με το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Επίσης θα καταβάλει επίσης πρόστιμο ύψους 37 εκατ. δολαρίων για «σημαντικές παραλείψεις συμμόρφωσης».

Το πρόγραμμα Earn της Gemini διακόπηκε κατά τη διάρκεια ενός κραχ κρυπτογράφησης τον Νοέμβριο του 2022. Το ανταλλακτήριο συνιδρύθηκε από τους δίδυμους Tyler και Cameron Winklevoss - γνωστούς για τη νομική διαμάχη τους με το Facebook.

«Ο σημερινός διακανονισμός είναι μια νίκη για τους πελάτες της Earn, οι οποίοι έχουν δικαίωμα στα περιουσιακά στοιχεία που εμπιστεύτηκαν στο Gemini».

Η NYDFS δήλωσε επίσης ότι θα μπορούσε να ασκήσει περαιτέρω δράση κατά του Gemini εάν δεν επέστρεφε τουλάχιστον 1,1 δισ. δολάρια στους πελάτες.

Σε ανάρτηση στο blog της το Gemini δήλωσε ότι «εργάστηκε ακούραστα τους τελευταίους 15 μήνες για να υποστηρίξει τους χρήστες της Earn και να επιδιώξει την επιστροφή των περιουσιακών τους στοιχείων»

Τον Ιανουάριο του 2023, το Gemini και η Genesis κατηγορήθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για παράνομη πώληση κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων σε εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές.

Οι εταιρείες κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν τον νόμο προσφέροντας και πωλώντας τα προϊόντα μέσω της Earn, η οποία ξεκίνησε το 2021. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει αναλάβει την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Financial Times, Yahoo/finance

.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ