Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Times: Η ελληνική οικονομία στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της ΕΕ - Επιδόσεις ρεκόρ σε τουρισμό και μείωση ανεργίας

Νέα διθυραμβικά σχόλια από τους Times του Λονδίνου για την Ελλάδα, καθώς η βρετανική εφημερίδα τονίζει με έμφαση πως η ελληνική οικονομία κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από δέκα χρόνια ύφεσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται εντός του κειμένου, η χώρα μας μετά τις περιπέτειες με την κρίση χρέους και τα επώδυνα προγράμματα διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους ευρωπαίους πιστωτές από το 2010 έως το 2018, φαίνεται πως βλέπει ότι: «τα πράγματα βελτιώνονται πλέον» με το συντάκτη της εφημερίδας να υπογραμμίζει ότι Η ελληνική οικονομία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, σημειώνοντας ρυθμούς ανάπτυξης 8,4% το 2021, 5,9% το 2022 και 2,1% το 2023».

Υποχωρεί η ανεργία

Οι Times αναφέρουν ότι «η ανεργία, η οποία έφτασε σε ιστορικά υψηλά του 27,2% το 2013, έχει πλέον υποχωρήσει στο 10%, ενώ το επιτόκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις ελληνικές τράπεζες έχει πέσει στο 7%.

Επιπλέον, τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνταν «σκουπίδια» για πάνω από μια δεκαετία, αναβαθμίστηκαν πρόσφατα σε επενδυτική βαθμίδα από τρεις από τους τέσσερις μεγάλους οίκους αξιολόγησης.

Ο Moody's είναι ο μόνος που δεν έχει δώσει ακόμη την αναβάθμιση στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι θα το κάνει σύντομα, με βάση περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι σήμερα η Ελλάδα κατατάσσεται στις δέκα πρώτες χώρες παγκοσμίως όσον αφορά τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα η φαρμακοβιομηχανία και ο αγροδιατροφικός τομέας, μαζί με τους παραδοσιακά ανεπτυγμένους τομείς της οικονομία όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός, έχουν εξίσου θετικές επιδόσεις.

Επιπροσθέτως, η βρετανική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο τουρισμό, σημειώνοντας ότι οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 17% στα 32 εκατομμύρια το 2023 σε σύγκριση με το 2022 και οι τρέχουσες προβλέψεις «δείχνουν» επιδόσεις ρεκόρ για φέτος.

«Η Αθήνα έχει γίνει προορισμός ιδιαίτερα ελκυστικός και σημείο διέλευσης εκατομμυρίων τουριστών προς τα νησιά. Τα μουσεία του έχουν βελτιωθεί και τα εστιατόρια και τα μπαρ του έχουν γίνει πιο εξελιγμένα, επωφελούμενοι από την οικονομική ανάκαμψη», σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για την αγορά ακινήτων είναι επίσης ελπιδοφόρες, «η οποία ήταν ισχυρή τα τελευταία τρία χρόνια. », σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ