Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

G7: Θα συζητήσει τους κινδύνους για το παγκόσμιο εμπόριο μετά την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στην Κίνα

Η G7 συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία και θα συζητήσει τον κίνδυνο κατακερματισμού του παγκόσμιου εμπορίου μετά τους πολύ σκληρούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι.

Ενα άλλο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στις 24-25 Μαΐου στην πόλη Στρέσα της Βόρειας Ιταλίας θα είναι ο τρόπος χρήσης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, είπε ο Τζορτζέτι.

Η πρόταση των ΗΠΑ να χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία για την άμεση χρηματοδότηση της Ουκρανίας στον πόλεμο θα είχαν αρκετά σοβαρές νομικές επιπτώσεις, οι οποίες πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν, δήλωσε ο Τζορτζέτι, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της G7.

«Στην Στρέσα θα συζητήσουμε για ... τον κατακερματισμό του παγκόσμιου εμπορίου, μετά τις τελευταίες κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία άνοιξε τα χαρτιά της με πολύ σκληρά μέτρα κατά της Κίνας», δήλωσε.

«Ο κόσμος, όπως τον ξέραμε, τελειώνει», είπε, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εμπορικός πόλεμος που αντανακλά τις γεωπολιτικές εντάσεις και η Ευρώπη πρέπει να χαράξει το δικό της ρόλο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ