Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αναπάντεχη αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών - Οικονομική ανάκαμψη για τρίτο μήνα

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με επίπεδα που υπερέβησαν τις προσδοκίες της αγοράς. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Απρίλιο. Αν και η αύξηση αυτή ήταν ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με το +0,8% του προηγούμενου μήνα Μαρτίου, ξεπέρασε σαφώς τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που προέβλεπαν μια αισθητή πτώση κατά -0,5%.

Να σημειωθεί πως αυτός είναι ο τρίτος συνεχόμενος μήνας αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών. Εξαιρουμένων των παραγγελιών στον τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες επίσης αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Στον τομέα των δομικών παραγγελιών κεφαλαιουχικών αγαθών, η αύξηση ανήλθε στο 0,3%, ενώ οι αποστολές αυτών των παραγγελιών αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο.

Από την άλλη, να σημειώσουμε ότι η αύξηση αυτή των παραγγελιών διαρκών αγαθών αναδεικνύει μια θετική τάση στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, η αύξηση στον τομέα των δομικών παραγγελιών κεφαλαιουχικών αγαθών και οι αυξημένες αποστολές αυτών των παραγγελιών υποδεικνύουν πιθανή ανάκαμψη στον τομέα των επενδύσεων και της κατασκευής, οι οποίοι αποτελούν σημαντικούς δείκτες για την υγεία της οικονομίας.

Εν κατακλείδι οι εν λόγω εξελίξεις μπορούν να επηρεάσουν θετικά την απασχόληση και την κατανάλωση, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη οικονομική ανάκαμψη.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ