Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αύξηση 0,4% του ΑΕΠ τον Μάιο

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, δίνοντας ώθηση στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, αλλά αύξησε τις αμφιβολίες για τη μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας τον επόμενο μήνα.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% τον Μάιο, μετά από αύξηση 0,2% τον Απρίλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Στο τρίμηνο έως τον Μάιο η αύξηση του ΑΕΠ ήταν 0,9%, η ταχύτερη από το τρίμηνο έως τον Ιανουάριο του 2022.

Μικρότερη η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων

Η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων σε τρεις εβδομάδες υποχώρησε κάτω από το 50% στις πρώτες συναλλαγές στις προθεσμιακές αγορές σήμερα από λίγο πάνω από το 50% χθες.

Η ανάπτυξη ήταν ευρείας βάσης, με τους τομείς των υπηρεσιών, της μεταποίησης και των κατασκευών να ενισχύονται και τον  τελευταίο να αυξάνεται κατά 1,9% μέσα στον Μάιο, χάρη στην οικοδόμηση κατοικιών.

«Η βελτίωση των οικονομικών προοπτικών υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να επωφεληθεί από την οικονομική ανάκαμψη που θα είναι ισχυρότερη από ό,τι προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές», δήλωσε οικονομολόγος της εταιρείας συμβούλων Capital Economics.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ