Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Προσωρινή η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα / Πηγή: Assiociated Press

Η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι αποτέλεσμα μίας σειράς προσωρινών παραγόντων, ενώ οι βασικές τάσεις του παραμένουν αδύναμες και συνεπώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν.

Σημειώνεται ότι η Eurostat ανακοίνωσε χθες την αύξηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης τον Μάρτιο στο 1,3% από 0,9% τον Φεβρουάριο.

«Οι διακυμάνσεις του πληθωρισμού τη διετία 2020-2021 μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποδοθούν στη φύση του σοκ από την πανδημία. Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν υποτονικές, εν μέσω ασθενούς ζήτησης και σημαντικής χαλαρότητας της αγοράς εργασίας και της αγοράς προϊόντων», σημείωσε ο Λέιν σε ανάρτησή του στο blog της ΕΚΤ.

Ο Λέιν υποστήριξε ότι πρέπει να αγνοηθούν αυτές οι διακυμάνσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν προσωρινά τον πληθωρισμό ακόμη και πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις δαπάνες για να στηρίξουν την ανάπτυξη καθώς η Ευρωζώνη πιθανόν εισήλθε και πάλι σε ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και επίσης θα δυσκολευθεί στο δεύτερο τρίμηνο.  

Με πληροφορίες από το Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ