Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Πιερρακάκη - Γκίλφοϊλ με μενού τις επενδύσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Την πύλη του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης πέρασε η αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, αυτή τη φορά για να συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, κράτησε πάνω από μια ώρα και στο τραπέζι έπεσαν – όπως ήταν αναμενόμενο – όλα τα «καυτά» θέματα της ατζέντας των διμερών οικονομικών σχέσεων και κυρίως το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που μπορεί να αναπτύξει στην χώρα μας η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις», είναι η απάντηση από πηγές της Νίκης στην ερώτηση τι συζήτησαν Πιερρακάκης και Γκιλφόιλ. Φυσικά ο έλληνας «τσάρος» ενημέρωσε την αμερικανίδα πρέσβη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα νούμερα που ευημερούν, αλλά το κύριο μενού στο τραπέζι ήταν οι επενδύσεις τις οποίες μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις και περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Και βλέπουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον επί του πεδίου. Πιστεύω ότι σύντομα θα το δούμε να υλοποιείται», είχε πει χαρακτηριστικά ο Κ. Πιερρακάκης στην Ελληνοαμερικανική Σύνοδο P-TEC, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ζάππειο. 

Τα assets του Υπερταμείου   

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα assets του Υπερταμείου, κάτι που είχε αναφέρει στην P-TEC ο κ. Πιερρακάκης, επιβεβαιώνοντας ότι «υπάρχει συζήτηση εδώ και καιρό για την προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών για τα assets αυτά και για περιουσιακά στοιχεία παραδοσιακών υποδομών, στον ενεργειακό αλλά και τους μη ενεργειακούς τομείς».

Στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου εντάσσονται – μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων – 22 μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, που σήμερα λειτουργούν υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και για την αξιοποίηση των οποίων αναμένεται ένας μεγάλος διαγωνισμός από το Growthfund, αλλά και αρκετά περιφερειακά λιμάνια όπως για παράδειγμα οι Οργανισμοί Λιμένων Βόλου, Καβάλας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Πάτρας, Κέρκυρας, Ηρακλείου κ.α. 

Η βεντάλια των πιθανών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα επεκτείνεται βέβαια σε ενέργεια, υποδομές, εφοδιαστική αλυσίδα, κέντρα logistics αλλά και data centers.

Η ανάρτηση Πιερρακάκη

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την συνάντηση λέγοντας πως: 

«Καλωσόρισα στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Kimberly Guilfoyle. Συζητήσαμε για τη δυναμική που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ελλάδα και ΗΠΑ μοιράζονται ένα σταθερό υπόβαθρο εμπιστοσύνης που μας επιτρέπει να κοιτάμε μαζί προς το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά και γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός προορισμός για αμερικανικά κεφάλαια. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής, στρατηγικής συνεργασίας μας, που θα ενισχύσει τον ρόλο της χώρας ως αξιόπιστου εταίρου και πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας.

Ευχήθηκα στη νέα Πρέσβη καλή επιτυχία στα καθήκοντά της προς όφελος των ιστορικά στενών σχέσεων μεταξύ των λαών και των χωρών μας και των μεγάλων προοπτικών διεύρυνσης της διμερούς μας συνεργασίας». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ