Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Και στις επιχειρήσεις με click away το κούρεμα ενοικίου

Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime
Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime

Ακόμα και στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός του καταστήματος (click away) ή με παραδόσεις κατ’ οίκον και τα εστιατόρια που λειτουργούν με διανομή προϊόντων θα ισχύσει το «κούρεμα» ενοικίου κατά 80% για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος - και όχι επί της απώλειας -  έτσι ώστε να επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση, είπε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχουν ληφθεί προς το παρόν αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τα νομικά πρόσωπα, καθώς και ότι ισχύει η μείωση ενοικίου κατά 40% για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή.

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι αφορά και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο ενώ θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000  ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται ορθή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα αλλάξει το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις για το αφορολόγητο.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών, κατέληξε λέγοντας ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ