Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επίδομα θέρμανσης: Τα 5 βήματα για την υποβολή της αίτησης

Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime
Πετρέλαιο θέρμανσης / Πηγή: Intime

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα ώστε να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 650 ευρώ και θα αφορά όχι μόνο όσους κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης αλλά και φυσικού αερίου και ξύλων - πέλλετ για τις ορεινές περιοχές έως 2.500 κατοίκων.

Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι. Έτσι θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι επιδόματος για την υποβολή της αίτησης είναι τα ακόλουθα:

  1. Θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxis
  2. Θα δηλώνουν τον οικισμό τους, ανάμεσα σε σύνολο 13.000 για τους οποίους έχει γίνει καταγραφή θερμοκρασιών, βάσει του νέου συστήματος υπολογισμού του επιδόματος. Στην περίπτωση που δεν βρίσκουν τον οικισμό τους θα επιλέγουν την ένδειξη «άλλος» και το επίδομα θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο του δήμου τους
  3. Θα υποβάλουν όλα τα διαθέσιμα τιμολόγια που έχουν στη διάθεσή τους
  4. Θα προχωρούν στην υποβολή της αίτησης
  5. Θα πληροφορηθούν το ύψος του επιδόματος όταν ολοκληρωθεί ο υπολογισμός επί των τιμολογίων που θα έχουν κατατεθεί. 

Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 10 Ιανουαρίου κι εν συνεχεία το σύστημα θα υπολογίζει σύμφωνα με έναν αλγόριθμο το επίδομα που δικαιούται αυτός που υπέβαλλε την αίτηση. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μία 2η φορά στα τέλη Φεβρουαρίου για τα κατατεθούν τα τιμολόγια του 2021. Ειδικά για το φυσικό αέριο, η πλατφόρμα θα ανοίξει μία ακόμη φορά γιατί υπάρχει υστέρηση ενός μήνα στην τιμολόγηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ