Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΕ: Χρηματοδότηση μαμούθ 1,8 δισ. ευρώ για έργα που προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χθες, 27 Απριλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε την τελική του έγκριση σε δύο νέα προγράμματα χρηματοδότησης: το πρόγραμμα «Δικαιοσύνη» και το πρόγραμμα «Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες».

Ο προϋπολογισμός και των δύο προγραμμάτων ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027, που αποτελεί το μεγαλύτερο έως σήμερα ποσό ενωσιακής χρηματοδότησης που διατίθεται για την προώθηση των αξιών της Ένωσης για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην ΕΕ.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, κ. Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Με προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία, εντείνουμε τη δράση μας για τη στήριξη των επαγγελματιών του τομέα της δικαιοσύνης στις πρωτοβουλίες τους για την προάσπιση των αξιών της ΕΕ και του κράτους δικαίου. Θα διατεθεί πρωτοφανές ποσό χρηματοδότησης στον τομέα της κοινωνίας των πολιτών, ο οποίος διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διαφύλαξη των κοινών μας αξιών στην ΕΕ.»

Η κ. Χέλενα Ντάλι, Επίτροπος αρμόδια για θέματα ισότητας, πρόσθεσε: «Καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανισότητες που επιδεινώθηκαν από την πανδημία, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την επίτευξη ισότητας για όλους. Τα προγράμματα αυτά είναι δράσεις που αναλαμβάνονται για την υλοποίηση μιας Ένωσης ισότητας και μεριμνούν για την ένταξη, τη συμμετοχή και την επιτυχία όλων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ