Νέα
  • ΓΔ: 911.28 -0.38%
  • Τζίρος: 15,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΥΑ: Αφορολόγητη η αποζημίωση των 2.200 ευρώ στους γιατρούς που επιτάχθηκαν στο ΕΣΥ

Σαρώνει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού την Ελλάδα
Πηγή: Intime

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι ιδιώτες γιατροί που επιτάσσονται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού COVID-19.

Σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο αναφέρει: 

Ορίζουμε την αποζημίωση ιδιωτών ιατρών, των οποίων οι υπηρεσίες επιτάσσονται, κατ' εφαρμογή του άρθρου 19 του ν. 4790/2021 (Α' 48) για την κάλυψη των αναγκών νοσοκομείων ή θεραπευτηρίων του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, στο καθαρό ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ (2.200 €) μηνιαίως.

Οι ανωτέρω δικαιούχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημέριων του νοσοκομείου και της κλινικής, στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του Νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, με αμοιβή ίση με αυτή του Επιμελητή Β', όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών της παρ. 1 είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Το ύψος της εν λόγω δαπάνης εκτιμάται μέχρι την παρούσα φάση στο ποσό των 453.000,00 € μηνιαίως (αριθμός επιταχθέντων ιατρών 206) και μέχρι τις 30-6-2021. Στο ως άνω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη που προκαλείται από την συμμετοχή του ως άνω προσωπικού στο πρόγραμμα εφημέριων, καθώς και η δαπάνη που θα προκύψει από μελλοντικές επιτάξεις, ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιασθούν και θα απαιτηθεί να καλυφθούν. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ