Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φορολογία επιχειρήσεων: ΗΠΑ και Γαλλία συμφωνούν στο ύψος του κατώτατου συντελεστή

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP

H τελευταία πρόταση των ΗΠΑ στις διεθνείς συζητήσεις για έναν κατώτατο εταιρικό φορολογικό συντελεστή σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μία βάση για συμβιβασμό, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποδέχεται έναν κατώτατο συντελεστή τουλάχιστον 15%, που είναι σημαντικά χαμηλότερος από την πρότασή του για συντελεστή φορολογίας 21% για τις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

«Η τελευταία πρόταση των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ένας καλός συμβιβασμός», δήλωσε ο Λεμέρ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λισαβόνα.

«Αλλά το βασικό ζήτημα είναι ξεκάθαρα να έχουμε έναν συμβιβασμό και μία συμφωνίας για τους δύο πυλώνες – την ψηφιακή φορολογία και τον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή όσο το δυνατόν συντομότερα, εννοώ τη συνεδρίαση της G20 στην Ιταλία στις αρχές Ιουλίου», πρόσθεσε.  

Οι σχεδόν 140 χώρες που εμπλέκονται στις συζητήσεις έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία στα μέσα του έτους, αλλά ο ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο του οποίου γίνονται οι διαβουλεύσεις, έχει αναφέρει ότι η συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ