Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πρόγραμμα SURE: Επιπλέον 2,4 δισ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα

Πηγή: AP Images

Eπιπλέον 2,54 δισ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της έβδομης δόσης του προγράμματος SURE για τη στήριξη της απασχόλησης.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι διέθεσε σήμερα συνολικά 14,1 δισ. ευρώ σε 12 κράτη – μέλη της ΕΕ

Εκτός από την Ελλάδα, το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. ευρώ, η Βουλγαρία 511 εκατ. ευρώ, η Κύπρος 124 εκατ. ευρώ, η Ισπανία 3,37 δισ. ευρώ, η Ιταλία 751 εκατ. ευρώ, η Λιθουανία 355 εκατ. ευρώ, η Λετονία 113 εκατ. ευρώ, η Μάλτα 177 εκατ. ευρώ, η Πολωνία 1,56 δισ. ευρώ, η Πορτογαλία 2,41 δισ. ευρώ και η Εσθονία 230 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλγαρία και η Εσθονία λαμβάνουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο του  SURE, ενώ οι άλλες δέκα χώρες της ΕΕ έχουν ήδη επωφεληθεί από τα δάνεια του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού μέσου.

Αυτά τα δάνεια, που έχουν σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, στοχεύουν να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να καλύψουν τις δαπάνες που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών συστημάτων βραχυπρόθεσμης εργασίας και άλλα παρόμοια μέτρα που έχουν θεσπίσει ως απάντηση στην πανδημία κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης  των αυτοαπασχολούμενων.

Η ΕΕ έχει χορηγήσει σχεδόν 90 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του SURE και η συνολική χρηματοδότηση θα φτάσει τα 94,3 δισ. ευρώ μετά από έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ, βάσει πρότασης της Επιτροπής.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ