Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurogroup: Η 10η αξιολόγηση στην ατζέντα του Συμβουλίου της Πέμπτης

Eurogroup | Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης 17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, στην οποία θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η 10η έκθεση μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομία, θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Η έκθεση ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από δύο εβδομάδες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ από τα κέρδη που είχαν οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρίαση του Ecofin, όπου θα συζητηθεί , μεταξύ άλλων, το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητών του ESM και στο Συμβούλιο Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 

Θα έχει, εξ άλλου, κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, και της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει αύριο στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, στις ετήσιες συνόδους των Συμβουλίων Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), καθώς και για να πραγματοποιήσει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ειδικότερα, αύριο το απόγευμα ο κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, όπου θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM κ. Klaus Regling και υψηλόβαθμα στελέχη του Μηχανισμού.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όπου ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer και υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεθαύριο, Πέμπτη, ο κ. Σταϊκούρας θα λάβει μέρος στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών του ESM, στην οποία θα εγκριθεί η ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το οικονομικό έτος 2020.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τη 10η Έκθεση Αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών, που ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα μας το καλοκαίρι του 2018.

Το Eurogroup θα συνεδριάσει επίσης σε διευρυμένη σύνθεση, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και την προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του Συμβουλίου Διοικητών της ΕΤΕπ, καθώς και στη συνεδρίαση του Ecofin, που, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητήσει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη - με έμφαση στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -, θέματα ΦΠΑ και την πορεία της τραπεζικής ένωσης. Επιπλέον, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και θα επικεντρωθούν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ