Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EBRD - Αlpha Bank: Δάνειο 105 εκατ. ευρώ στη CEPAL για τη στήριξη του Project Galaxy

Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi
Alpha Bank / Πηγή: Εurokinissi

H ΕBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και η Alpha Bank, θα δώσουν δάνειο 105 εκατ. ευρώ στην εταιρεία διαχείρισης δανείων Cepal Hellas, στηρίζοντας έμμεσα τη συναλλαγή Project Galaxy που είναι η μεγαλύτερη τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή της, η EBRD αναφέρει ότι η απόφασή της αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας για τη μείωση των κόκκινων δανείων (NPLs).

Η συμμετοχή της EBRD στο δάνειο θα είναι 50 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank θα χορηγήσει το υπόλοιπο ποσό.

Η EBRD έχει διαμορφώσει από το 2017 ένα πλαίσιο για την εκκαθάριση NPLs προκειμένου να βοηθήσει τα προβλήματα με κόκκινα δάνεια που αντιμετωπίζουν πολλές οικονομίες, στις οποίες επενδύει.

«Αν και η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση των επιπέδων NPLs, τα μεγάλα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων της παραμένουν το πιο σημαντικό πρόβλημα του τραπεζικού τομέα και συνεχίζουν να αποτελούν συστημικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», αναφέρει η EBRD.

Η τράπεζα έχει επενδύσει έως σήμερα στην Ελλάδα πάνω από 4,7 δισ. ευρώ σε περίπου 80 projects σε επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων των τραπεζών και της ενέργειας, καθώς και σε υποδομές, ενώ έχει στηρίξει τρεις συναλλαγές κόκκινων δανείων με συνολική αξία 50,6 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ