Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σκυλακάκης: Οι 3 δυνατότητες για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σκυλακάκης
Πηγή: Eurokinissi

Τρεις δυνατότητες πρόσβασης σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος».

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω συγχωνεύσεων, συνεργασιών και εξαγορών να ενισχύονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ακόμη και αν δεν δραστηριοποιούνται σε κλάδους, όπως της πράσινης ή της ψηφιακής οικονομίας, ή δεν κάνουν έρευνα και καινοτομία. 

Για να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε συγχωνεύσεις, συνεργασίες ή εξαγορές, το σχέδιο της κυβέρνησης που είναι υπό επεξεργασία θα προβλέπει τρία εργαλεία – κίνητρα: Ευκολότερη πρόσβαση στα δάνεια και τις επιδοτήσεις, ισχυρά φορολογικά κίνητρα και διευκόλυνση για την αδειοδότηση.

Ο δανεισμός από το Ταμείο, είπε ο υπουργός, θα έχει επιτόκιο κοντά στο μηδέν, ενώ οι μικρομεσαίοι δανείζονται σήμερα με επιτόκια 5-6%.

Κριτήρια για να είναι πραγματικές οι συγχωνεύσεις ή συνεργασίες

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι η Ελλάδα έχει τις μικρότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, κάτι που δεν επιτρέπει να υπάρχουν οικονομίες κλίμακας και αυξημένη παραγωγικότητα. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «θέλουμε να πετύχουμε να αθροίσουν δυνάμεις οι επιχειρήσεις μας».

Τόνισε, επίσης, ότι θα τεθούν κριτήρια, ώστε οι όποιες συνεργασίες ή συγχωνεύσεις να είναι πραγματικές και να δημιουργούν όντως ένα νέο  μέγεθος που θα είναι και το κλειδί για την πρόσβαση των επιχειρήσεων στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ