Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στο δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης οι κ.κ. Τσακίρης - Τζιτζικώστας

Το δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιβλέψουν από κοντά τις εργασίες καθαρισμού στο χώρο που πραγματοποιεί η Περιφέρεια.

Ο κ.Τζιτζικώστας παρουσίασε στον υφυπουργό το σχέδιο για την ανάπλαση και αξιοποίηση του δυτικού παράκτιου μετώπου, που αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης μήκους 40 χλμ., από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

«Η δέσμευσή μας γίνεται πράξη. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι θα απορρυπάνουμε και θα βοηθήσουμε ώστε ειδικά η περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και όλου του δυτικού παράκτιου μετώπου να ανασάνει. Οι εργασίες καθαρισμού και απορρύπανσης, που ξεκινήσαμε πριν από μερικούς μήνες, εξελίσσονται με πολύ ταχείς ρυθμούς, με σκοπό σε ενάμιση χρόνο από σήμερα να έχουμε απορρυπάνει το σύνολο της επιβαρυμένης περιβαλλοντικά περιοχής από τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, μέχρι το λιμάνι. Έτσι θα παραδώσουμε το απρόσιτο σήμερα δυτικό παράκτιο μέτωπο προς χρήση στους πολίτες», είπε ο κ.Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης εξήγησε στον υφυπουργό ότι ακολούθως θα αναπλαστεί και θα αναβαθμιστεί ο χώρος με ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, ώστε οι Θεσσαλονικείς να απολαμβάνουν τη βόλτα τους και πως το επόμενο διάστημα θα απομακρυνθούν πάνω από 2.000 τόνοι απορριμμάτων και θα εξυγιανθεί το έδαφος σε μήκος άνω των 6 χλμ.

Ο κ.Τσακίρης τόνισε ότι «η πολύ σημαντική αυτή παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, καταδεικνύει την προστιθέμενη αξία που μπορούν να έχουν οι ευρωπαϊκοί πόροι για την οικονομία και την κοινωνία. Το συγκεκριμένο έργο είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς σε μια εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή ξεκίνησε μια προσπάθεια ολιστικής ανάπλασης, ολιστικού καθαρισμού και απόδοσης στην κοινωνία ενός χώρου με σημαντικά πλεονεκτήματα, που θα φέρει ευρύτερα οφέλη».

Στην επίσκεψη στο δυτικό παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, καθώς και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Λίγο νωρίτερα, ο περιφερειάρχης και ο υφυπουργός πραγματοποίησαν σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ