Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Η αναβάθμιση από τη DBRS τροφοδοτεί προσδοκίες για επενδυτική διαβάθμιση το 2022

ΕΥΡΩ
Πηγή: PIxabay

H Ελλάδα μπορεί να επιτύχει επενδυτική διαβάθμιση των ομολόγων της από το επόμενο Φθινόπωρο, δήλωσε αναλυτής της Commerzbank μετά την αναβάθμιση την Παρασκευή του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τις θετικές προοπτικές, από τη DBRS αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες για μία επάνοδο στην επενδυτική διαβάθμιση το επόμενο έτος», δήλωσε ο Ράινερ Γκούντερμαν στο Reuters

Αυτό μπορεί να γίνει το νωρίτερο το επόμενο φθινόπωρο, είπε ο αναλυτής, καθώς η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει μία αναβάθμιση δύο βαθμίδων από έναν από τρεις οίκους αξιολόγησης, δήλωσε ο Γκούντερμαν. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική διαβάθμιση το πρώτο εξάμηνο του 2023. 

Ο DBRS αναβάθμισε την Ελλάδα την Παρασκευή στη βαθμίδα ΒΒ, δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική διαβάθμιση, με θετικές προοπτικές, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή μία περαιτέρω αναβάθμιση.

Μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν σήμερα καθώς η εξασθένιση των τιμών των εμπορευμάτων, οι ανησυχίες για την κινεζική εταιρεία ακινήτων Evergrande και η επιφυλακτικότητα εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα άσκησαν πιέσεις στις μετοχές και ενίσχυσαν τα ασφαλή κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.

Η απόδοση των γερμανικών 19ετών ομολόγων υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο -0,31%, ενώ οι αποδόσεις των άλλων 10ετών ομολόγων της Ευρωζώνης σημείωσων πτώση 1-3 μ.β.

«Είναι καλύτερα να έχεις επενδύσει σε κρατικά ομόλογα παρά μετοχές και άλλα πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, αυτό είναι που βλέπουμε σήμερα», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank. «Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά αν αυτή είναι μία κρίση στην Κίνα που διαλύεται γρήγορα ή η αρχή για κάτι μεγαλύτερο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο θέμα της Evergrande.Οι επενδυτές ανησυχούν και για το τι θα σημαίνει η πίεση στην Evergrande για την κινεζική οικονομία και τις προοπτικές της», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ