Νέα
  • ΓΔ: 875.67 -0.81%
  • Τζίρος: 16,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μέτρα στήριξης: Παράταση και μετά τον Ιούνιο του 2022 για τις ΜμΕ προτείνει η Κομισιόν

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την παράταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης, που έχουν εγκριθεί με βάση τους χαλαρότερους κανόνες κρατικής βοήθειας, έως τον Ιούνιο του 2022.

H Κομισιόν πρότεινε, παράλληλα, την παράταση των χαλαρότερων κανόνων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μία περιορισμένη περίοδο μετά τον Ιούνιο του 2022. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μόλις οι χώρες της ΕΕ εκφράσουν τις απόψεις τους στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν ανέφερε ότι η παράταση θα βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν το επενδυτικό κενό που αντιμετωπίζουν ορισμένες εταιρείες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  

Σημείωσε ότι οι μικρoμεσαίες επιχειρήσεις και οι εταιρείες μικρής ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης βασίζονται κατά κανόνα στην τραπεζική χρηματοδότηση και μπορεί να έχουν μεγαλύτερο χρέος μετά την κρίση.

Η χαλάρωση των κανόνων για την κρατική βοήθεια αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2020 για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Εως σήμερα, η Κομισιόν έχει εγκρίνει με 650 αποφάσεις της μέτρα στήριξης συνολικού ύψους άνω των 3 τρισ. ευρώ για τις κορωνόπληκτες επιχειρήσεις. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ