Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Κουρεμένα» ενοίκια: Ξεκίνησαν οι πληρωμές για χιλιάδες ιδιοκτήτες - Ποιοι θα λάβουν ποσά

ακίνητα
Πηγή: Eurokinissi

Ξεκινούν από σήμερα οι καταβολές των αποζημιώσεων για τα «κουρεμένα» ενοίκια προηγούμενων μηνών σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, με τις πληρωμές να συνεχίζονται όλη την επόμενη εβδομάδα.

Χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν όσοι έχουν ολοκληρώσει την δήλωση Covid για τα μειωμένα του Ιουλίου, ανεξάρτητα εάν είχαν λάβει προκαταβολή. Οι παραπάνω υποχρεούνταν να υποβάλουν και δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος λόγω COVID έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Για τις περιπτώσεις που έχει προκαταβληθεί αποζημίωση αλλά δεν έχει υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Covid μηνός Ιουλίου σε σχέση με το μήνα Ιούνιο 2021, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στην ΑΑΔΕ. 

Ποσά θα λάβουν επίσης και όσοι δικαιούχοι είχαν εντοπίσει λάθη στις αιτήσεις τους και προχώρησαν σε διόρθωση των αιτήσεων τους, με ορισμένους εξ αυτών να περιμένουν αναδρομικά έως και 18 μηνών.

Επίσης, αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια θα λάβουν:

  • Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων που έκαναν  διορθώσεις σε δηλώσεις COVID και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο του 2021
  • Όσοι είχαν διορθώσεις αιτήσεων αποζημίωσης ή και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, που έγιναν έως τον Σεπτέμβριο από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων, στην περίπτωση που έλαβαν σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ.
  • Όσοι έκαναν τροποποιητικές δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για τους μήνες από Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.
  • Για διορθώσεις σε δηλώσεις COVID για τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν είχαν υποβάλει ως τότε δήλωση.

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Όσοι εντάσσονται στο μέτρο στήριξης για να λάβουν την αποζημίωση θα πρέπει

  • 1. Να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet
  • 2. Να έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ