Νέα
  • ΓΔ: 1481.07 +0.07%
  • Τζίρος: 15,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτακτα μέτρα από αύριο στα σούπερ μάρκετ - Ενας πελάτης ανά 9 τ.μ. - Αναμένονται μεγάλες ουρές

Ανατροπές από αύριο το πρωί φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει τα μέτρα προστασίας, απέναντι στο Covid στα σούπερ μάρκετ. Ετσι πλέον θα ισχύει ο κανόνας ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., κάτι που εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα φέρει «ουρές» έξω από τα σούπερ μάρκετ για δύο βασικούς λόγους.

Ο ένας είναι ότι το μέτρο έγινε γνωστό αργά σήμερα το απόγευμα και ο δεύτερος ότι παραδοσιακά το Σάββατο υπάρχει πολύς κόσμος στα σούπερ μάρκετ, αφού είναι μία ημέρα αργίας και τα περισσότερα νοικοκυριά κάνουν τις αγορές τους και τις προμήθειες της εβδομάδος.

Η επαναφορά των αυστηρότερων περιορισμών στα καταστήματα τροφίμων, όπως είχε αποκαλύψει η «Η», ήταν αναγκαία λόγω του συνωστισμού που παρατηρούνταν σε αυτά, σε μια περίοδο μάλιστα που η πανδημία μετράει πάνω από 7.000 κρούσματα ημερησίως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είχαν γνώση της απόφασης από πολύ νωρίς σήμερα το μεσημέρι και ως εκ τούτου υπήρξε μία σχετική προετοιμασία.

Αντίθετα τα μικρά καταστήματα δεν είχαν καμία ενημέρωση και άρα αύριο το πρωί θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία κατάσταση που κατ’  αρχήν δεν θα την γνωρίζουν, αφού η ΚΥΑ, άργησε πολύ να εκδοθεί.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 9 τετραγωνικά του καταστήματος όπως ίσχυε έως τις 25 Οκτωβρίου, από 1 πελάτη ανά 2 τ.μ. που ίσχυε τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο τραπέζι είχε πέσει και η ιδέα να γίνεται και έλεγχος πιστοποιητικών στην είσοδο, κάτι το οποίο δεν προχώρησε και αυτό διότι η εφαρμογή του παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα και στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως έσχατο μέτρο και εφόσον η κατάσταση ξεφύγει.

Αλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης εξηγούσε πως «μεταξύ των μέτρων που συζητούνται, βρίσκεται η επανεξέταση της πυκνότητας των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον αρνητή στο να πάει να πάρει τα βασικά τρόφιμα. Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ