Νέα
  • ΓΔ: 865.26 +0.60%
  • Τζίρος: 10,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Προχωρά το νέο έργο-ΣΔΙΤ που υπόσχεται λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας

Κέρκυρα
Κέρκυρα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακόμα ένα σημαντικό έργο-ΣΔΙΤ βάζει μπρος το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά την ύδρευση της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα έργο που θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται για τα έργα Β' και Γ' φάσης για την ύδρευση του νησιού. Στα έργα περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο φραγμάτων, Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, με τα συνοδά τους έργα, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να εκτελεστούν με ΣΔΙΤ.

Τα έργα Α' φάσης που αφορούν την κατασκευή της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσίδας και τα συνοδά έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ είναι προς δημοπράτηση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 20142-2020.

Σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με τον βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανο Γκίκα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είχε ενημερώσει πως η συμμετοχή του Δημοσίου σε αυτή τη σύμπραξη έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθεί συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Η ωρίμανση του έργου

Αυτή την εποχή το υπουργείο ωριμάζει το έργο με την πρόσληψη συμβούλων και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το έργο θα περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Για τις ανάγκες ωρίμανσης έχει προχωρήσει σε πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου. Επίσης το υπουργείο ΥΠΟΜΕ κάλεσε τρεις εταιρείες για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για να προχωρήσει σε αντίστοιχη πρόσληψη το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ακόμα ένα έργο ύδρευσης που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ. Έχει προηγηθεί το έργο για το υδροδοτικό σύστημα Αττικής που προκηρύχθηκε, το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική που είναι σε φάση διαγωνισμού.

Επίσης σε φάση προετοιμασίας διαγωνισμού είναι επίσης το φράγμα Ενιπέα Φαρσάλων και το φράγμα Ταυρωνίτη Ποταμού. Τα έργα αυτά αναμένεται να προωθηθούν μέσα στο 2022.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ