Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καταλύματα - Εστίαση: Θεαματική αύξηση του τζίρου το γ' τρίμηνο

Θεαματική ήταν η αύξηση του τζίρου των καταλυμάτων στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία συνάδουν με τα στοιχεία για τις τουριστικές εισπράξεις που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, για το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου καταλυμάτων, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2021 ανήλθε σε 3, 612 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 125,9% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2020.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (244,2%) και η μικρότερη (63,8%) στην Περιφέρεια Αττικής.

τζίρος καταλυμάτων

Μεγάλη ήταν η αύξηση του τζίρου και στην εστίαση, με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται σε 2,313 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 36,5% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2020.

Η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σαντορίνης (145,3%) και η μικρότερη αύξηση (4,7%) στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

τζίρος εστίασης
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ