Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Κικίλιας: Μείωση του ΦΠΑ μέχρι 30% σε όλα τα νησιά μετά την απόφαση του Ecofin

τουρισμός
Πηγή: Unsplash

Στη μείωση μέχρι 30% του ΦΠΑ στα νησιά μετά την απόφαση του Ecofin αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι «η χθεσινή συμφωνία στο Ecofin, δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εφαρμόσει από το 2025 μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Επιστρέφουμε σε μείωση μέχρι 30% στον ΦΠΑ όχι μόνο στα πέντε νησιά στα οποία συνέβαινε αυτό κατ’ εξαίρεση λόγω προσφυγικού, αλλά σε όλα τα νησιά μας, αν αυτό το επιτρέπει το δημοσιονομικό περιθώριο το της χώρας. Αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική είδηση και δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Έχοντας ταξιδέψει στα περισσότερα νησιά, τουριστικούς προορισμούς, είναι αυτό το οποίο ακούω από τους επαγγελματίες σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας με τις χώρες από τις οποίες προσπαθούμε ουσιαστικά να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη πίτα στον τουρισμό» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως σημείωσε, «όλοι ζητούν μειωμένο ΦΠΑ στον τουρισμό για να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορούμε έτσι να προσφέρουμε καλές, πιο ποιοτικές υπηρεσίες, να είμαστε πιο ελκυστικοί στους ταξιδιώτες».

Ανέφερε ακόμη πως «τα ποσοστά των κρατήσεων μάς γεμίζουν ικανοποίηση και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη κινητικότητα και δουλεύουμε σκληρά για το 2022».

Οι στόχοι του υπουργείου, τόνισε, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η στήριξη των χειμερινών προορισμών και του city break. 

Σε λίγες μέρες θα βγει η καμπάνια του ΕΟΤ για τους χειμερινούς προορισμούς σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία.  Θα ακολουθήσει καμπάνια για το citybreak, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες  πόλεις. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας» σημείωσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ