Νέα
  • ΓΔ: 785.07 +0.75%
  • Τζίρος: 19,71 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας αναζητά η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταίρους της για την δυνατότητα αύξησης της προμήθειας φυσικού αερίου, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ σήμερα στην Γαλλία.

Η μείωση της τροφοδοσίας σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη, η οποία αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην μείωση της ροής από την Ρωσία, έχει προκαλέσει την εκτόξευση των τιμών. Η Μόσχα αρνείται ότι χειραγωγεί την ροή.

Η Ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι θα συμμετάσχει σε διασκέψεις στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουάσινγκτον τον Φεβρουάριο για να συζητήσεις τρόπους για την αύξηση της τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Ασυνήθιστα χαμηλά τα αποθέματα

Τα επίπεδα των αποθεμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ασυνήθιστα χαμηλά για αυτήν την εποχή του έτους», είπε στους δημοσιογράφους.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αμιέν για να συζητήσουν τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά λόγω της ουκρανικής κρίσης και της σημαντικής μείωσης των ροών από τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος.

«Το μήνυμά μου είναι ότι η Ευρώπη έχει μία ισχυρή και καλά διαφοροποιημένη υποδομή φυσικού αερίου και σαφείς διαδικασίες αλληλεγγύης σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.

«Αλλά οφείλουμε να παραμείνουμε σε υψηλή επιφυλακή, να βελτιώσουμε την ετοιμότητα έναντι των κινδύνων και να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ κρατών μελών».

Η Κάντρι Σίμσον επεσήμανε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσιάσθηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει την αναθεώρηση των κανόνων προμήθειας φυσικού αερίου για την βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των χωρών μελών ως προς την δημιουργία αποθεμάτων.

«Στόχος είναι η επίτευξη αποτελεσματικότερης χρήσης των δυνατοτήτων αποθήκευσης και η διασφάλιση επαρκών επιπέδων αποθεμάτων», είπε. «Αλλά...η μόνη διαρκής λύση στην εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα...είναι η ολοκλήρωση της πράσινης μετάβασης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ