Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αντίο Porsche και Ferrari στη Ρωσία - Απαγόρευση εξαγωγών πολυτελών οχημάτων από την ΕΕ

«Φρένο» στις εξαγωγές πολυτελών οχημάτων στη Ρωσία, αξίας άνω των 50.000 ευρώ, επεξεργάζεται η ΕΕ ως μέρος του τελευταίου πακέτου κυρώσεων.

Η προτεινόμενη απαγόρευση, γράφει το Bloomberg, πιθανώς θα εγκριθεί σήμερα Δευτέρα και θα περιλαμάνει μοντέλα από πολλές ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκινήτων, όπως Audi, BMW, Mercedes, Ferrari και Porsche. Θα περιλαμβάνει επίσης σκάφη, αεροπλάνα, καθώς και μοτοσικλέτες αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Mercedes, BMW, Porsche, Audi και η μητρική Volkswagen AG έχουν ήδη αναστείλει οικειοθελώς τις εξαγωγές και πωλήσεις τους στη Ρωσία.

Το μέτρο εντάσσεται στον τέταρτο γύρο ευρύτερων κυρώσεων που επιβάλλει η ΕΕ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η κίνηση έχει περισσότερο συμβολικό βάρος παρά οικονομικό αντίκτυπο. Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των παγκόσμιων πωλήσεων για τις μεγάλες μάρκες πολυτελών οχημάτων της Ευρώπης, ενώ η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση από άλλες αγορές, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης παραγγελιών, θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες εξαγωγές στη Ρωσία, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ