Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Συνεχίζεται το ράλι των αποδόσεων - Στο 3,5% των ελληνικών 10ετών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

H προοπτική μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, λόγω του υψηλού και επίμονου πληθωρισμού, οδηγεί σε νέα αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σήμερα.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου άγγιξε σήμερα το 3,5%, ενώ πάνω από το 3% κινείται και η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών ομολόγων.

Για τα γερμανικά 10ετή ομόλογα αναφοράς (bunds), η απόδοση αυξήθηκε 2 μονάδες βάσης στο 1,06%.

Πάνω από το 3% παραμένει η απόδοση των αμερικανικών 10ετών (treasuries) μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την Τετάρτη και την προαναγγελία αντίστοιχων αυξήσεων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις της στο καλοκαίρι.

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται για αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πλέον πολύ πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούλιο, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις στο επόμενο διάστημα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν σήμερα να καταγράφουν απώλειες και αναμένεται να καταγράψουν τη χαμηλότερη εβδομαδιαία επίδοση στο τελευταίο δίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 1,2% το μεσημέρι (12.00), ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, πλην του ιαπωνικού.

Αφορμή ήταν η χθεσινή βουτιά των αμερικανικών δεικτών, με τον Nasdaq να κλείνει με απώλειες 5%.

Οι προθεσμιακές τιμές των μετοχών προμηνύουν ότι η Wall Street θα ανοίξει πτωτικά και στη σημερινή συνεδρίαση, με τα futures του Dow Jones να υποχωρούν 0,3%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ