Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά για ρεύμα: Η λύση για φοιτητές και νέους που δεν κάνουν φορολογική δήλωση

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στη φάση της εφαρμογής περνούν πλέον τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Ζητούμενα είναι να ανοίξει μέχρι το τέλος του μήνα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και στη συνέχεια να ακολουθήσει η καταβολή των αναδρομικών, ενώ σε εξέλιξη είναι και η προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν για ειδικές ομάδες δικαιούχων.

Πληροφορίες της «Η» αναφέρουν ότι η πλατφόρμα θα «τρέξει» έχοντας τη δυνατότητα διορθώσεων και τροποποιήσεων, ώστε να καλυφθούν και νοικοκυριά που μένουν κατ' αρχάς εκτός αναδρομικών λόγω της φορολογικής τους δήλωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές και συνολικά οι νέοι που δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση και νοικιάζουν σπίτι θα μπορέσουν, τελικά, να λάβουν τα αναδρομικά για το ρεύμα.

Στην πλατφόρμα θα μπορούν να συμπληρώσουν το σπίτι που κατοικούν και τον αντίστοιχο αριθμό του ρολογιού, ώστε να επιδοτηθούν. Μέσω της πλατφόρμας θα γίνεται αυτόματα η διασταύρωση του αριθμού του ρολογιού, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ρολογιού δεν έχει δηλωθεί ξανά και από άλλον φορολογούμενο.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά έως 600 ευρώ στο ρεύμα αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι πληρωμές προγραμματίζεται να γίνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, με τα ποσά να μπαίνουν κατ' ευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι αναδρομικά προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις, αλλά με άλλη φόρμουλα. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όλα τα αρτοποιία δικαιούνται αναδρομική επιδότηση ύψους 195 ευρώ ανά Μεγαβατώρα για το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος, η οποία θα περάσει ως έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, είπε ότι στόχος είναι στα μέσα Ιουνίου να έχουν αρχίσει να γίνονται οι εκταμιεύσεις των χρημάτων και σημείωσε ότι η διυπουργική ομάδα που έχει συσταθεί έχει την αποστολή να κάνει μια κατά το δυνατόν απλή πλατφόρμα.

Από εκεί και πέρα, επισήμανε, «τον Μάιο και τον Ιούνιο αυξάνουμε κι άλλο την ενίσχυση που δίνουμε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι ένας προπομπός του συστήματος που θα ισχύσει από τον Ιούλιο», είπε, διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα μείνει κανένας χωρίς να πάρει αυτό το οποίο δικαιούται».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ