Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάδα-ΗΑΕ: Στρατηγική συμφωνία για επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία

Ο Ιωάννης Τσακίρη, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Μοχάμεντ Χασάν Αλσαγουαντι, διευθύνοντα σύμβουλο της ADQ

Στρατηγική συμφωνία επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της ADQ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπεγράφη σήμερα στο Αμπου Ντάμπι, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις αξίας 4 δισ. ευρώ σε διάφορους τομείς και κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως τινάζεται σε ανακοίνωση, αντικατοπτρίζει τη θέση της ADQ ως μακροπρόθεσμο επενδυτή, στην Ελληνική οικονομία. Οι επενδύσεις της αναμένεται να επιταχύνουν την χρηματοδότηση αλλά και να στηρίξουν την ανάπτυξη βασικών τομέων, της Ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία επισφραγίζει την ανάπτυξη οικονομικών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων και η ADQ, αναμένεται να επενδύσουν ξεχωριστά και από κοινού σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και σε έργα υποδομής, αγροτουρισμού, τεχνολογίας υγείας και επιστημών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον η επενδυτική εταιρεία Mubadala και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, στα 400 εκατ. ευρώ, στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα συνεπενδύσεων του 2018. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την αυτού εξοχότης Χαλντούν Χαλιφά Αλ Μουμπάρακ, Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επενδυτικής εταιρείας Mubadala

Ο Ιωάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά το πέρας των υπογραφών δήλωσε ότι «η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργούν μια δυνατή στρατηγική συνεργασία σε επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη και δημιουργούν ευκαιρίες και για τα δύο έθνη. Με την ήδη αποδεδειγμένη πορεία της να δημιουργεί εύρωστες, απτές και κυρίαρχες επενδυτικές συνεργασίες, η ADQ είναι ένας στρατηγικός συνέταιρος που συμμετέχει στην υλοποίηση της οικονομική μας ανάπτυξης. Επιπλέον η υπογραφή της συμφωνίας με την Mubadala ύψους 400 εκ. ευρώ, έρχεται να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα συμφωνία και να δημιουργήσει ένα νέο αναπτυξιακό κλίμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας»

Ο κ. Μοχάμεντ Χασάν, Διευθύνων Σύμβουλος της ADQ, δήλωσε ότι «οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδος έχουν ενδυναμωθεί τα τελευταία χρονιά, ιδιαίτερα σε τομείς του εμπορίου και της οικονομικής ανάπτυξης. Η σημερινή συμφωνία τονίζει την δέσμευση της ADQ να χτίσει στρατηγικές συνεργασίες σε δομές κλειδιά, συμπληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επενδυτική μας στρατηγική και την ικανότητα μας να δημιουργούμε αποδοτικές επενδύσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα επιταχύνει επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και των δύο Εθνών.» 

Η συμφωνία επικυρώθηκε με τις υπογραφές, ανάμεσα στους κ. Ιωάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Μοχάμεντ Χασάν Αλσαγουαντι, διευθύνων σύμβουλο της ADQ, ενώ παρόντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν και η αυτού υψηλότης Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, εστεμμένος Πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι και ανώτατος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ