Νέα
  • ΓΔ: 793.59 -1.51%
  • Τζίρος: 19,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρώ: Σημαντική ανατίμηση μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ - Τα στοιχήματα των traders

To ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων, με την ισοτιμία του αυξάνεται περίπου 1% στα 1,0674 δολάρια, μετά τη σημερινή ανάρτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία προανήγγειλε την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο και την έξοδο από τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων στη συνέχεια.

Ο μηδενισμός των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ έως το τρίτο τρίμηνο υποδηλώνει ότι η αύξηση του βασικού επιτοκίου θα είναι τουλάχιστον μισή ποσοστιαία μονάδα (50 μονάδες βάσης) έως τον Σεπτέμβριο, δήλωσε αναλυτής στη Bank of New York Mellon, προσθέτοντας: «Και δεν θα απέκλεια μία αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Ιούλιο. Σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις, αυτό θα στηρίξει το ευρώ».

Τεχνικά, η σημερινή κίνηση του ευρώ στέλνει ισχυρό μήνυμα ανατίμησής του, ιδιαίτερα αν κλείσει σήμερα σε επίπεδο πάνω από τα 1,0642 δολάρια.

Η ισοτιμία μπορεί να περάσει τα 1,10 δολάρια

Από τα στοιχεία των στοιχημάτων προκύπτει ότι οι επενδυτές αναμένουν πως το ευρώ θα διευρύνει το ράλι του σημαντικά, χωρίς να αποκλείουν και μία ισοτιμία από 1,13 έως 1,15 δολάρια.

Οι αγορές χρήματος προεξοφλούν τώρα ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες (110 μ.β.) έως το τέλος του έτους, περιορίζοντας το spread των διετών αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου.

Οι κίνδυνοι

Ωστόσο, ο κίνδυνος μίας νέας καθοδικής τάσης, δείχνει ότι η αγορά δεν έχει πεισθεί πλήρως ότι το ευρώ θα κινηθεί αποκλειστικά προς τα πάνω, καθώς οι ανησυχίες για ύφεση μπορεί να επιβαρύνουν το κλίμα και να στηρίξουν το δολάριο.

Η Fed έχει καλλιεργήσει προσδοκίες για μεγαλύτερης έκτασης συνολική αύξηση των επιτοκίων, κάτι που έχει συμβάλει στην ανατίμηση του δολαρίου κατά 8% από την αρχή του έτους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ