Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικά ομόλογα: Αυξήθηκαν σε υψηλό 26 μηνών μετά την ανάρτηση της Λαγκάρντ

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα στα 3,74%, που είναι υψηλό 26 μηνών,  μετά την ανάρτηση της Κριστίν Λαγκάρντ για τις επερχόμενες αυξήσεις επιτοκίων. Μετά το μεσημέρι, η απόδοση υποχώρησε στο 3,70%, σε επίπεδο ελαφρά χαμηλότερο από αυτό που έκλεισε την Παρασκευή.

Ανοδικά κινήθηκαν γενικότερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, με των ιταλικών 10ετών τίτλων να ξεπερνούν ξανά το 3%, για να υποχωρήσουν στη συνέχεια.

Η Λαγκάρντ σημείωσε στην ανάρτησή της ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν τον Ιούλιο και δεν θα είναι πιθανότατα σε αρνητικό έδαφος έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ προανήγγειλε και περαιτέρω αυξήσεις στη συνέχεια, χωρίς να μπορεί, όπως είπε, να προκαθοριστεί ο ρυθμός και η συνολική έκταση της αύξησής τους.

Εν τω μεταξύ, η διάθεση ανάληψης κινδύνου αυξήθηκε σήμερα ελαφρά, με τις τιμές των μετοχών να κυμαίνονται πάνω από το όριο της bear market σήμερα, αν και ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και ο υψηλός πληθωρισμός περιορίζουν την άνοδό τους.

Οι αγορές χρήματος εξακολουθούν να αναμένουν αυξήσεις 110 μονάδων βάσης (1,1 ποσοστιαίας μονάδας) για τα επιτόκια έως το τέλος του έτους, με πιθανότητα 100% για μία αύξηση 25 μ.β. τον Ιούλιο και πιθανότητα 50 μ.β. για μία αύξηση κατά 50 μ.β.

«Οι σημερινές αναφορές της Λαγκάρντ δεν επηρέασαν πολύ την αγορά, καθώς υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι τα επιτόκια αποδοχής καταθέσεων θα γίνουν μηδενικά ή ελαφρά θετικά έως το τέλος του έτους. Οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στην ανάπτυξη καθώς έχουν ήδη λάβει υπόψη τους τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ», δήλωσε οικονομολόγος της Allianz Global Investors.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία αυξήθηκε απρόσμενα τον Μάιο καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε 4 μ.β. στο 0,983%.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ