Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάχιστος εταιρικός φόρος: Η Ουγγαρία μπλόκαρε τη συμφωνία στο Ecofin

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Η έγκριση του ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% από την Ευρωπαϊκή Ενωση τέθηκε εν αμφιβόλω ξανά σήμερα καθώς η Ουγγαρία μπλόκαρε την τελευταία στιγμή μία συμφωνία στο Ecofin για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών, Μίχαλι Βάργκα, δήλωσε στους ομολόγους του ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη μεταρρύθμιση της εταιρικής φορολογίας σε αυτή τη φάση, διαλύοντας τις ελπίδες για μία συμφωνία σήμερα μετά την άρση των αντιρρήσεων της Πολωνίας.

«Η δουλειά δεν είναι έτοιμη. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης», είπε ο Βάργκα.

Απογοητευμένος ο Λεμέρ

Ο Γάλλος ομόλογός του, Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε καταστήσει τη φορολογική συμφωνία βασικό στόχο της εξάμηνης γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, η οποία ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του αλλά κάλεσε τους υπουργούς να συνεχίσουν τη δουλειά για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα μετέπειτα στάδιο.

Οι συζητήσεις στο Ecofin αποσκοπούν σε μία συμφωνία για τη νομοθεσία, με την οποία θα μεταφερθεί στην ΕΕ η παγκόσμια μεταρρύθμιση της εταιρικής φορολογίας που αποφασίσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο από σχεδόν 140 χώρες.

Η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι σε διαμάχη με την Κομισιόν, η οποία κατακράτησε τους πόρους τους για το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω της στάσης τους αναφορικά με το κράτος δικαίου και άλλες ευρωπαϊκές αξίες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ