Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Βουτιά των αποδόσεων μετά τα στοιχεία για την Ευρωζώνη - Φόβοι για ύφεση

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Βουτιά κάνουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο και τα απαισιόδοξα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Ευρώπη ενίσχυσαν του φόβους για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων κατρακύλησε έως 21 μονάδες βάσης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διήμερη (χθες και σήμερα) μείωση από τον Νοέμβριο του 2011, μετά την έρευνα της S&P Global που έδειξε μεγάλη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο.

Στις 14.00, η απόδοση των bunds υποχωρούσε 16 μ.β. και διαμορφωνόταν στο 1,47%, ενώ η απόδοση των 10ετών treasuries του αμερικανικού δημοσίου κινείτο σε χαμηλά επίπεδα δύο εβδομάδων, στο 3,13%.

Στην Ευρωζώνη κινήθηκαν πτωτικά οι αποδόσεις όλων των ομολόγων, με των ελληνικών 10ετών να υποχωρούν 11 μ.β. στο 3,73% και των αντίστοιχων ιταλικών κατά 12 μ.β. στο 3,41%.  

Ανοδικά τα futures της Wall Street

futures τόσο του S&P 500 όσο και του Nasdaq αυξήθηκαν μετά τις αρχικές απώλειες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείτο σταθεροποιητικά μετά από αρχικές απώλειες άνω του 1%.

Ο Πάουελ παραδέχθηκε ότι οι απότομες αυξήσεις των επιτοκίων μπορούν να οδηγήσουν σε ύφεση την αμερικανική οικονομία και δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο της κεντρικής τράπεζας για «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας.

«Η επαναβεβαίωση της δέσμευσης της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό και ότι η ύφεση είναι ένας κίνδυνος ενισχύουν τις ανησυχίες για την ανάπτυξη που είναι ξανά ο κυρίαρχος φόβος», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Flowbank.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ