Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν βγαίνει ο μήνας για τους Αμερικανούς - Δυσκολεύεται και το 30% με εισόδημα... 250.000$

Πηγή: AP

Με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να φθάνει σε υψηλά 40 ετών, οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα εισοδήματος δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Από τον Μάιο, το 58% των Αμερικανών - περίπου 150 εκατομμύρια ενήλικες - ζουν μήνα με τον μήνα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του LendingClub και φέρνει στη δημοσιότητα το CNBC. 

Ακόμη και οι... έχοντες, αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, σύμφωνα με την έκθεση. Από αυτούς που κερδίζουν 250.000 $ ή περισσότερα, το 30% ζουν επίσης μήνα με τον μήνα! 

Ο πληθωρισμός «τρώει» τον μισθό

«Οι καταναλωτές έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς διαφορετικοί παράγοντες έχουν επηρεάσει τον οικονομικό τρόπο ζωής τους», δήλωσε ο Anuj Nayar, υπεύθυνος οικονομικής υγείας του LendingClub.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ένας βασικός δείκτης πληθωρισμού, αυξήθηκε στο 8,6% τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, την υψηλότερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 1981, υποκινούμενος από την αύξηση του κόστους στέγασης, βενζίνης και τροφίμων.

Οι αυξανόμενες τιμές ουσιαστικά προκαλούν μία έμμεση μείωση των μισθών κατά τη διάρκεια του μήνα. Όταν οι μισθοί αυξάνονται με πιο αργό ρυθμό από τον πληθωρισμό, γίνεται πιο δύσκολη η κάλυψη των μηνιαίων εξόδων πόσο μάλιστα η αποταμίευση.

Η παγίδα των πιστωτικών καρτών

Όσοι αγωνίζονται να αντέξουν στον καθημερινό οικονομικό Γολγοθά τους, τείνουν να βασίζονται περισσότερο στις πιστωτικές κάρτες, κάτι που τους κάνει οικονομικά ευάλωτους, σύμφωνα με την έρευνα.

Συνολικά, τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν πολύ από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 841 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Με αυτόν τον ρυθμό, οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω υψηλότερων τιμών σε φυσικό αέριο, διατροφή και στέγαση, σύμφωνα με τον Ted Rossman, ανώτερος βιομηχανικός αναλυτής στην CreditCards.com.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξάνει το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων-στόχων της σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, όποιος έχει οφειλές σε κάρτες θα δει επίσης το ετήσιο επιτόκιο υψηλότερο καθώς η Fed συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια για να προσπαθήσει να μειώσει τις αυξανόμενες τιμές.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ