Νέα
  • ΓΔ: 904.09 +0.09%
  • Τζίρος: 64,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 16 μηνών ο σύνθετος ΡΜΙ - Υποχώρησε στις 52 μονάδες

Σε χαμηλό 16 μηνών στις 52 μονάδες υποχώρησε ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global τον Ιούνιο στην ευρωζώνη από τις 54,8 μονάδες τον Μάιο, οριακά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις για 51,9 μονάδες.

Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων επιβραδύνθηκε ακόμη περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα η οποία δείχνει ότι στο μέλλον η ευρωζώνη, θα μπορούσε να περιέλθει σε ύφεση αυτό το τρίμηνο καθώς η κρίση του κόστους διαβίωσης κρατά τους καταναλωτές επιφυλακτικούς.

«Η απότομη επιδείνωση του ρυθμού ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης, αυξάνει το ρίσκο η περιοχή να περιέλθει σε ύφεση στο γ΄ τρίμηνο», τόνισε ο Chris Williamson επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

«Ο μεταποιητικός τομέας είναι ήδη σε κάμψη, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, και ο τομέας των υπηρεσιών έχει υποστεί αξιοσημείωτη απώλεια δυναμικής ανάπτυξης εν μέσω της κρίσης του κόστους διαβίωσης. Οι δαπάνες των νοικοκυριών για μη βασικά αγαθά και υπηρεσίες έχουν δεχθεί ιδιαίτερη πίεση λόγω της εκτίναξης των τιμών», ανέφερε.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών υποχώρησε στις 53 από τις 56,1 μονάδες, οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 52,8 μονάδες.

Στο μεταξύ, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις μετριάστηκαν κάπως τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγής στις υπηρεσίες παρέμεινε κοντά στο ιστορικό υψηλό των 63,2 μονάδων, χαμηλότερα από τις 64,6 μονάδες τον Μάιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ