Νέα
  • ΓΔ: 798.11 -2.44%
  • Τζίρος: 58,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τέλος Ανακύκλωσης: Σε λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή δήλωσης

Πηγή: Pexels

Σε λειτουργία βρίσκεται η δήλωση Απόδοσης Τέλους Ανακύκλωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ.

Από την υπηρεσία αυτή πραγματοποιείται η υποβολή της Δήλωσης απόδοσης τέλους ανακύκλωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν.4819/2021.

Οι χρήστες που θέλουν να κάνουν τη δήλωση μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης στην υπηρεσία myAADE. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω την παραπάνω δήλωση;

Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες δεν απαιτείται διαδικασία εγγραφής, αλλά ισχύουν οι κωδικοί πρόσβασης (username και κωδικός) που ήδη χρησιμοποιούνται. Τα Νομικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, πρέπει να εξουσιοδοτήσουν ένα φυσικό πρόσωπο ως εκπρόσωπο ή λογιστή ή λογιστικό γραφείο για την υποβολή δήλωσης από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων myAADE. Τα Φυσικά Πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή έχουν πιστοποιηθεί εκ νέου, εάν επιθυμούν οι δηλώσεις να υποβάλλονται από λογιστή ή λογιστικό γραφείο, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν το λογιστή ή το λογιστικό γραφείο από την εφαρμογή των εξουσιοδοτήσεων.

2. Μπορώ να υποβάλλω εκπρόθεσμες δηλώσεις μέσω της υπηρεσίας myAADE;

Ναι. Μπορώ να υποβάλω αρχικές εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες δηλώσεις οικονομικής χρήσης από 2ο τρίμηνο 2022 και μετά.

3. Μπορώ να υποβάλλω Συμπληρωματικές δηλώσεις;

Όχι. Οι συμπληρωματικές δηλώσεις υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου», ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

4. Αν οριστικοποιήσω μια δήλωση και διαπιστώσω κάποιο λάθος, έχω δυνατότητα διόρθωσης;

Όχι. Μετά την Οριστική υποβολή της Δήλωσης δεν μπορείτε να τη διαγράψετε. Θα πρέπει να υποβάλλεται αίτημα μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων «Τα Αιτήματά μου» επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά ή να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να γίνει η διόρθωσή της.

5. Πότε μια οριστικοποιημένη δήλωση θεωρείται και παραληφθείσα;

Μια δήλωση θεωρείται παραληφθείσα, μετά την οριστική υποβολή της, δεδομένου ότι δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4174/2013 αποσυνδέεται η πληρωμή του φόρου από την παραλαβή της δήλωσης και τη βεβαίωση του φόρου.

6. Τι συμβαίνει όταν παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία οφειλής (βάσει της Ταυτότητας Οφειλής) χωρίς να έχει καταβληθεί ο φόρος;

Αν παρέλθει η ημερομηνία καταβολής του φόρου, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4174/2013.

7. Μπορώ να υποβάλλω μέσω της υπηρεσίας myAADE δηλώσεις που έχω υποβάλει για ίδια ημερολογιακή περίοδο στη Δ.Ο.Υ. (TAXIS);

Όχι. Έχει ενημερωθεί η εφαρμογή για την υποβολή, δεν έχετε υποχρέωση.

8. Η υποβολή των δηλώσεων Απόδοσης Τέλους Ανακύκλωσης, είναι πλέον υποχρεωτική με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας;

Ναι, είναι υποχρεωτική (εμπρόθεσμες-εκπρόθεσμες) από το 2ο τρίμηνο 2022 και μετά.

9. Πώς γίνεται η υποβολή των δηλώσεων στην εφαρμογή;

Η υποβολή γίνεται κάνοντας επιλογή το έτος και το τρίμηνο, καταχωρούμε την ποσότητα σε τεμάχια και πατάμε το πλήκτρο «Υποβολή Δήλωσης».

10. Μπορώ να αποθηκεύσω την δήλωση και να την οριστικοποιήσω αργότερα;

Ναι. Η δήλωση αποθηκεύεται πατώντας το πλήκτρο «Προσωρινή Αποθήκευση» και στην αναζήτηση ξανά του ίδιου τριμήνου σας εμφανίζει την καταχωρημένη δήλωση προσωρινά αποθηκευμένη για να την ελέγξετε και να την υποβάλλετε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ