Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υποχώρηση του ευρώ κάτω από το 1 προς 1 με το δολάρια πιέζει τα ομόλογα

Πιέσεις προκαλεί στα ευρωπαϊκά ομόλογα η νέα υποχώρηση του ευρώ κάτω από την απόλυτη ισοτιμία (1-1) έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης η αξία του ευρώ έπεσε στα 0,998 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί από τον Δεκέμβριο του 2002.

Στη νέα υποχώρηση του ευρώ συνέβαλε η δημοσιοποίηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ο οποίος άγγιξε το 9,1%. Το κλίμα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο η απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 1% από την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν στο 3,43% από 3,46% χθες, έναντι 1,15% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,28% από 2,35% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος μετά την μεγάλη του υποχώρηση αντέδρασε θετικά το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,0108 δολ. από το επίπεδο των 1,0036 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0067 δολ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ