Νέα

BofA: Στο «κόκκινο» η απαισιοδοξία των επενδυτών - Τι έδειξε η έρευνα του Ιουλίου

Bank of America
AP Photo

H απαισιοδοξία των επενδυτών για την ανάπτυξη έχει αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της BofA μεταξύ διαχειριστών κεφαλαίων.

Η προτίμηση των επενδυτών στα μετρητά έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο 20ετίας καθώς σπεύδουν να μειώσουν την έκθεσή τους σε ριψοκίνδυνα assets.

H έρευνα, η οποία διεξήχθη από τις 8-15 Ιουλίου μεταξύ 300 επενδυτών που διαχειρίζονται ενεργητικό 800 δισ. δολαρίων, αναδεικνύει ένα «τρομερό επίπεδο επενδυτικής απαισιοδοξίας που ξεπερνά τα χαμηλότερα επίπεδα της πανδημίας κορονοϊού και της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Στα επίπεδα του 2008 το επίπεδο των επενδύσεων σε μετοχές

Οι επενδυτές έχουν αυξήσει το επίπεδο των μετρητών πάνω από το 6%, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2001, ενώ οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές υποχώρησαν στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί το 2008, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers.

Οι φόβοι ύφεσης της οικονομίας αυξήθηκαν στα επίπεδα του Μαΐου του 2020, ενώ το επενδυτικό κλίμα παραμένει στο μέγιστο βαθμό απαισιοδοξίας, σύμφωνα με την BofA.

Αν και τα τρία τέταρτα των διαχειριστών κεφαλαίων αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί το επόμενο 12μηνο, το πλαίσιο παραμένει «στασιμοπληθωριστικό», με τον υψηλό πληθωρισμό και την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη να διαμορφώνουν το κλίμα.

Για αγορές δολαρίου και πετρελαίου οι περισσότερες συναλλαγές

Οι αγορές δολαρίου ήταν οι πιο διαδεδομένες συναλλαγές τον Ιούλιο, ενώ ακολουθούσαν οι αγορές πετρελαίου/εμπορευμάτων και assets σε ESG.

Η προοπτική να διατηρηθεί υψηλός ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις διεθνείς αγορές, ενώ ακολουθεί η παγκόσμια ύφεση. Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας έχει υποχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Οι μισοί από τους επενδυτές που ρωτήθηκαν θέλουν οι εταιρείες να στηρίξουν τους ισολογισμούς τους, ενώ λιγότεροι από ένας στους τρεις θα ήθελαν να δουν μεγαλύτερες κεφαλαιακές δαπάνες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ