Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κνοτ (ΕΚΤ): Aύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον κατά 50 μ.β.

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Υπέρ μίας μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο τάχθηκε ο πρόεδρος της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ.

Μιλώντας στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό NOS μετά τη χθεσινή ομιλία προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο Κνοτ είπε ότι υποστηρίζει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης (μισή ποσοστιαία μονάδα) και ενδεχομένως κατά 75 μ.β. στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΚΤ αύξησε το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων κατά μισή σε μονάδα τον Ιούλιο και πλέον αυτό είναι μηδενικό.

Αύξηση των επτοκίων κάθε έξι εβδομάδες

«Το πρόβλημα του πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι τόσο μεγάλο αυτή την ώρα που θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να αυξάνουμε τα επιτόκια κάθε έξι εβδομάδες (σ.σ.: σε κάθε συνεδρίαση της ΕΚΤ) έως τη στιγμή που ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, ο οποίος είναι από τους υπέρμαχους μίας πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής στο Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι στην Ολλανδία ο πληθωρισμός είναι διψήφιος, ενώ η ανεργία μόλις 3,3%.

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του Reuters, ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΤ θέλουν να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο μία αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μ.β.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ