Νέα
  • ΓΔ: 791.42 -0.88%
  • Τζίρος: 65,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Ποιοι θα πάρουν την επιδότηση, τι γλιτώνουν στους λογαριασμούς

Το 40%-60% θα φθάνει η επιδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW σε στέγες κατοικιών, επιχειρήσεων και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ένα μέτρο που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.

Όπως είχε πει ο πρωθυπουργός, θα χρηματοδοτηθεί η εγκατάσταση 250.000 φωτοβολταϊκών συστημάτων προκειμένου να εγκατασταθούν σε στέγες κατοικιών, σε επιχειρήσεις και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις ώστε να μπορούν να καλύπτουν μέρος των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο.

Τα υπουργεία Ενέργειας και Ανάπτυξης επεξεργάζονται το πρόγραμμα, ώστε πολύ σύντομα να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις. Τα έργα που αναμένεται να αναπτυχθούν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα αφορούν συνολικά περίπου 2,5 γιγαβάτ, όσος δηλαδή είναι ο ηλεκτρικός χώρος που εξασφαλίστηκε στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ.

 «Με την εγκατάσταση ο ιδιοκτήτης θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού του και στον λογαριασμό ρεύματος που θα λαμβάνει πλέον δεν θα υπάρχει η χρέωση για την κατανάλωση ρεύματος», υπογράμμισε ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», στο Open TV.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ