Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνέδριο στις Βρυξέλλες από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στις 25 Οκτωβρίου

Στις Βρυξέλλες θα «ανοίξει», την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, το επόμενο κεφάλαιο του συνεδρίου East Med & Southeast Europe που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης στην Ουάσιγκτον, το 2019.

H διάσκεψη, που αποτελεί πλατφόρμα διαλόγου και επικοινωνίας  των πρωταγωνιστών των πολιτικών, θεσμικών και διπλωματικών εξελίξεων της Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Egmont Palace και διοργανώνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνέπειες του στην περιοχή των Βαλκανίων, η διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και οι γεωπολιτικές επιλογές των χωρών που επιθυμούν την ένταξη τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ, καθώς και η επόμενη ημέρα των ευρω-τουρκικών σχέσεων με την παρουσία κορυφαίων Ευρωπαίων Επιτρόπων, Υπουργών και Κυβερνητικών Αξιωματούχων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν από το ευρύ φάσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής είναι η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, Dubravka Šuica,ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς o Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Olivér Várhelyi, η Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπουργός για την ΕΕ, Karoline Edtstadler, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Martin Dvorak, η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Μαυροβουνίου, Jovana Marovic, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevičius, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και τα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajčák, ο π. Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο π. Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Nicola Dimitrov και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης διακεκριμένοι ομιλητές από τα θεσμικά όργανα της Κοινότητας, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, δεξαμενές σκέψεις και τον ακαδημαϊκό κόσμο, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Bruegel, το German Marshall Fund, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό, με τη συμμετοχή της CEO της ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Bulgartransgaz, Vladimir Asenov Malinov.

Το συνέδριο των Βρυξελλών είναι η επόμενη κίνηση του Φόρουμ να βρεθεί στα κέντρα αποφάσεων, μετά την επιτυχημένη ετήσια παρουσία του στην Ουάσιγκτον.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ