Νέα
  • ΓΔ: 1420.69 -0.39%
  • Τζίρος: 76,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Πιο δυσοίωνες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής

ΔΝΤ
Πηγή: APImages

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιο ζοφερές σε σχέση με τις προβλέψεις πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Με ανάρτησή του, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία, το Ταμείο αποδίδει την επιδείνωση της οικονομίας στις αυξήσεις των επιτοκίων λόγω του επίμονου και με ευρεία βάση πληθωρισμού, στην αδύναμη αναπτυξιακή δυναμική στην Κίνα και στα συνεχιζόμενα προβλήματα με τις εφοδιαστικές αλυσίδες και τη διατροφική ανασφάλεια που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι δείκτες δείχνουν περαιτέρω επιβράδυνση

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι οι πρόσφατοι δείκτες «επιβεβαιώνουν πως οι προοπτικές είναι πιο δυσοίωνες», ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Οι πρόσφατοι δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI), που αντανακλούν τη δραστηριότητας στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, εξέπεμψαν μήνυμα εξασθένισης στις περισσότερες οικονομίες της G20.

«Οι επιδόσεις για όλο και περισσότερες χώρες της G20 έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που σηματοδοτούν συρρίκνωση», λόγω «μίας συγκυρίας καθοδικών κινδύνων», σημειώνει το Ταμείο.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία είναι τεράστια και η εξασθένιση των οικονομικών δεικτών υποδηλώνει και άλλα προβλήματα στο μέλλον», πρόσθεσε.

Η επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη θα πλήξει ισχυρά την ανάπτυξη και θα αυξήσει τον πληθωρισμό, ενώ ο παρατεταμένος υψηλός πληθωρισμός μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων και περαιτέρω σύσφιξη των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ